Jeg fandt denne smukke, antikvariske bog på et bogudsalg i Røde Kors-butikkken på Ærø.

Min egentlige grund til at købe bogen var, at jeg ville bruge det smukke bogomslag til en helt ny bog, med hvide sider, som jeg selv ville sætte ind. – Så kunne bogens indhold bruges til at male på, skrive noter og idéer ned – og bruges som evt. prototype på lignende bøger, jeg ville producere.

Men i stedet har jeg brugt bogen til at male i, på de oprindelige sider.

 

 

– Og mens jeg malede, kunne jeg ikke undgå at læse tekstindholdet. – Bogen handler om en dansk, ung mand, Axel Felix, der fortæller om sine oplevelser i USA – eller det område, der dengang kun bestod af Nordstaterne.

Bogens titel er “Langt fra Danmark”, og der er 10 bind. Opslaget her er fra bind 3. Bøgerne udkom første gang i perioden 1852-1855.

 

Share This